Tel: 040 62 81 28 (9:00 - 12:00) | Email: katra@blescica-klub.si

Zarja Zavodnik

Rojena sem 1982 v Ljubljani in že od otroštva naprej se moje življenje prepleta z glasbeno dejavnostjo. V času odraščanja sem največ prostega časa posvečala igranju klavirja in ob glasbi spoznavala sebe, svoje sposobnosti in interese. Zanimanje za glasbo me je kasneje pripeljalo do študija muzikologije, ljubezen do dela z otroci in mladostniki pa do pedagoškega dela v glasbi. Ker glasbeno znanje in izkušnje rada delim tudi z najmlajšimi in odraslimi, sem se po študiju izpopolnjevala še na področju predšolske vzgoje in andragogike.

Ob glasbi sem preizkušala in razvijala tudi različne oblike gibanja, začela sem z gimnastiko, nadaljevala z izraznim plesom in potem so se zvrstile še mnoge ljubiteljske športne aktivnosti, kar nekaj jih je na mojem rednem ali pa vsaj vzporednem seznamu še danes, to so plavanje, plezanje, tek, jadranje, surfanje in joga. Vedno se mi je zdelo super, da lahko umetniško pot kombiniram z navidez nasprotujočo športno aktivnostjo. Čeprav se na prvi pogled zdi, da sta si ti dve področji povsem različni, imata tudi veliko skupnega. Odličen primer njune prepletenosti in vzajemnosti pa predstavlja prav ritmična gimnastika, pri kateri se športna aktivnost in umetniški izraz zelo lepo dopolnjujeta.

Za spremljanje in spoznavanje z ritmično gimnastiko je zaslužna moja sestra, ki je od malih nog gojila poseben odnos in veselje do te dejavnosti, in ju prenesla tudi name. Vedno sem občudovala tako športno plat tega gibanja z njegovo akrobatskostjo in gibljivostjo, kot tudi umetniški izraz v eleganci in prefinjenosti gibov. Sestra me je povabila k sodelovanju v klubu Bleščica in tako sem se v lanskem letu pridružila ekipi vaditeljic, v kateri ostajam tudi letos, ko se bom z veseljem in odgovornostjo posvetila delu z najmlajšimi bleščicami v klubu.