Tel: 040 62 81 28 (9:00 - 12:00) | Email: katra@blescica-klub.si

Tjaša Oblak

Ime mi je Tjaša in sem, poleg marsičesa drugega, študentka in ritmičarka. Kljub temu, da sem odraščala ob tržaškem morju, študiram na Medicinski fakulteti v Ljubljani – ta študij sem izbrala, ker sem rada koristna in mi medicina da možnost kakovostno pomagati sočloveku. Najbolj cenim medsebojno spoštovanje, pristno prijaznost in poštenost, najhitreje pa vzljubim zabavne inteligentne ljudi. Zelo rada kuham in pečem, pri čemer sem trdno prepričana, da masla ni nikoli preveč, in da ga ni človeka, ki resnično ne mara čokolade!

Življenja brez ritmične gimnastike se ne spominjam – z njo sem začela pri treh letih in se ji nikakor ne morem odreči. Moj matični klub je ŠZ Bor v Trstu, v imenu katerega sem s svojo ekipo dosegla lepe rezultate, predvsem pa si nabrala veliko krasnih spominov. Ob začetku univerzitetnega študija sem za dve leti prenehala s treningi, vendar se mi je pri tem tako tožilo po ritmiki, da sem se vključila v najstarejšo ekipo sekcije Zala ŠD Sokol-Bežigrada, kjer treniram že četrto leto. Verjamem, da je bila to odlična odločitev, ki je blagodejno vplivala tako na mojo dušo kot na moj študij.

Kot vaditeljica ritmične gimnastike sem začela delati, ko sem bila stara 16 let, in sicer z začetnicami in nadaljevalkami pri ŠZ Bor, ki sem jih spremljala do začetka svojega študija, vsa leta pa sem redno pomagala pri poletnih pripravah tekmovalk. Letos sem prvič prevzela skupini začetnic in nadaljevalk na OŠ Vodmat v Ljubljani, kar mi je v veliko veselje. Delo z deklicami imam rada, ker mi je v izziv, navdih in oddih, v zameno pa bi rada svojim varovankam posredovala idejo o gracioznosti in eleganci, ki sta po mojem bistvo ritmične gimnastike.