Tel: 040 62 81 28 (9:00 - 12:00) | Email: katra@blescica-klub.si

Petra Kamenšek, vodja ŠK Bleščica

Šport me kot rekreacija spremlja skozi vse življenje, tako da si sploh ne utegnem predstavljati dneva brez njega. Zanimanje za ritmično gimnastiko mi je vzbudila prijateljica in tako sem ob skromnem znanju baleta in intenzivni podpori okolice ter izobraževanju v klubu in na Fakulteti za šport, postala vaditeljica ritmične gimnastike. Ritmična gimnastika me je očarala bolj kot katerikoli šport in čeravno težka odločitev, zapustiti službo in se podati na ne sigurna tla športnega udejstvovanja, se je na kocu izkazala za pravilno.

Tako se je pred davnimi 27 leti začela moja kariera športnega trenerja, najprej kot pomočnica trenerja, kasneje glavni trener in danes do strokovnega vodja kluba. Na svoj naziv sem izjemno ponosna, kot tudi na vsebino, ki jo naziv nosi. V društvu skrbim za strokovnost in razvoj znanja vaditeljic, ki potem to znanje prenašajo naprej na dekleta. Športne in pedagoške vsebine se stalno razvijajo in sledenje razvoju je sila zanimivo.

Varovanke, ki so ali še vadijo pod mojim okriljem, so se v preteklosti udeleževale tekmovanj vseh nivojev, od rekreativnega do vrhunskega in se udeleževale nacionalnih, kot tudi tekmovanj mednarodnega ranga. Češnjice na tekmovalni torti pa so bile udeležbe mojih varovank na svetovnih prvenstvih.

Premlada sem še, da bi se ozirala nazaj, vendar lahko rečem, da se od vseh premnogih trenutkov preživetih z dekleti, spominjam le smeha in solzic sreče ob doseganju ciljev, ne glede na to kakšni cilji so to bili. Ko razmišljam o športu ugotavljam, da je šport mnogo več, kot delo v telovadnici in tekmovanja.

Najprej, ko pomislim na šport se spomnim trenutkov, ki se niso zgodili v telovadnici: maturantskih plesov, na katere sem bila povabljena, porok in otrok, ki so se rodili dekletom, ki sem jih poučevala. Neštetih kav, ki smo jih popile skupaj in jih še pijemo. Šport je življenje, šport so prijatelji.

O Zmagi, toliko opevani besedi v povezavi s športom, pa vam vem povedati le to: Zmaga tisti ki vztraja!

Ker sama vztrajam že dolgo in dolgo še nameravam, želim da sladkost tovrstne zmage občutijo vsi športniki in tudi njihovi trenerji. Se res izplača!