Tel: 040 62 81 28 (9:00 - 12:00) | Email: katra@blescica-klub.si

Neža Sluga

Rojena sem leta 1987, zaradi česar me nekatere sovaditeljice kličejo kar gospa Neža. Sem ljubiteljica dobrih knjig, dobrih filmov in dobre kave, pa seveda vseh oblik plesa (zadnje čase predvsem kot gledalka). Poleg ritmike se ukvarjam še z nekaterimi športi v naravi, kot so hoja v hribe, plezanje in kolesarjenje. Zanimajo me tuje kulture in jeziki, enega od teh – francoščino – pa poleg slovenščine tudi študiram.

Ritmično gimnastiko sem začela trenirati pri šestih letih, tekmovala pa sem v skupinskih in individualnih vajah. Pri štirinajstih sem se začela ukvarjati še z estesko gimnastiko. V tej smo se s skupino l. 2002 in 2003 udeležile tudi svetovnih prvenstev v Pragi in Grazu. Delovala sem tudi v plesno-ritmični skupini Belle, trenutno pa sem aktivna članica »ritmičnih seniork«, kakor šaljivo imenujemo vadbo vaditeljic pri ŠD Sokol Bežigrad.

Leta 2007 sem začela z vodenjem svoje prve skupine, in sicer v ŠK Bleščica na OŠ Bežigrad. Zdaj delujem kot trenerka in sodnica v dveh klubih, in sicer v ŠK Bleščica in v ŠD Sokol Bežigrad. Skupine, ki jih vodim, se med sabo razlikujejo, cilj pa je pri vseh podoben: uživati v gibanju. Za nekatere to pomeni ples v igri, za druge sestavljanje lepih ritimičnih koreografij, za tretje pa trdo delo. Kot trenerka uživam v vseh omenjenih načinih dela, najbolj pa me razveseli, ko vidim, da se dekletom zasvetijo oči, ko pridem ponje in jih odpeljem na vadbo.