Tel: 040 62 81 28 (9:00 - 12:00) | Email: katra@blescica-klub.si

Monika Lončar

Sem Monika, študentka športne vzgoje na Fakulteti za šport. Šport rada približujem otrokom in se z njim tudi sama ukvarjam. Od svojega šestega leta se aktivno ukvarjam z ritmično gimnastiko, poleg tega pozimi smučam, poleti, kolikor se le da, plavam, tečem in ko imam priložnost preizkusim še kakšen šport. V prostem času se rada družim s prijatelji, poslušam glasbo in pogledam kakšno dobro serijo. V življenju mi največ pomenijo druženje z družino in fantom ter seveda ritmična gimnastika.

Vaditeljica ritmične gimnastike sem že od leta 2012, leta 2016 pa sem pridobila naziv trener ritmične gimnastike 1. Hkrati še vedno aktivno treniram in tekmujem, zdaj  kot članica ŠD Sokol Bežigrad, sekcije Zala. Pred tem sem ritmično gimnastiko, do konca srednje šole, trenirala v Prekmurju pri DŠR Murska Sobota, od koder tudi prihajam. V domače kraje segajo tudi začetki mojega poučevanja tega zelo estetskega športa, kjer še vedno kot trenerka pomagam pri delu z mlajšimi selekcijami. Z delom v Bleščici sem začela septembra 2015, sprva kot pomočnica na OŠ dr. Vita Kraigherja, kjer sedaj kot vaditeljica z ritmično gimnastiko spoznavam začetnice na tej šoli. Prevzela sem tudi skupino tekmovalk in nadaljevalk na OŠ Vrhovci.

Že samo dejstvo, da so treningi ritmične gimnastike vsakodnevno na mojem urniku, potrjuje, da ta šport predstavlja moje življenje.  Menim, da so lastnosti in sposobnosti, ki jih pridobimo s tem športom pomembne za razvoj, samozavest in nastop tistih, ki se z njim ukvarjajo, zato v tem duhu vzgajam tudi vsa svoja dekleta, ki jih poučujem.