Tel: 040 62 81 28 (9:00 - 12:00) | Email: katra@blescica-klub.si

Mirjam Čančer

Sem diplomirana socialna pedagoginja in študentka fotografije, sicer pa že od malih nog zavzeta ritmičarka. V telovadnico sem prvič stopila pri šestih letih in bila takoj očarana nad lepimi dresi in rekviziti, še bolj pa nad lepimi elementi, ki smo se jih učile. Spomnim se veselja, ko sem se naučila pravilnih poskokov čez kolebnico in ponosa, ko mi je prvič uspelo narediti “špago” do tal.

Verjamem, da talent in naravne danosti niso vse. Pomembnejša se mi zdi vztrajnost in doslednost pri vadbi in mislim da je to tisto, kar najboljše športnike loči od povprečnih. V svoji tekmovalni karieri sem najraje sodelovala v skupinskih vajah, kjer smo z dekleti vedno dosegale lepe rezultate, po mojem mnenju predvsem zaradi dodane vrednosti, ki jo je v naše nastope prinesla dolgoletna skupna vadba in prijateljstvo, ki se je med nami spletlo. Med svoje največje dosežke štejem sodelovanje na svetovnem prvenstvu v estetski gimnastiki in številne uspešno izvedene tekmovalne nastope na državnem nivoju. Ritmična gimnastika ostaja del mojega življenja kot najboljša oblika rekreacije, kjer poskrbim tako za svojo fizično pripravljenost kot za spodbujanje svoje ustvarjalnosti.

Kot vaditeljica pomočnica sem v Športnem klubu Bleščica z vaditeljskim delom začela že leta 2005, samostojna vaditeljica pa sem od leta 2007. Po večletnem delu z mlajšimi učenkami mi danes izziv in motivacijo predstavlja predvsem delo s skupino mladink in članic, leta 2014 pa sem se prvič preizkusila tudi v vlogi sodnice na tekmovanjih in s tem spoznala še en zanimiv vidik našega športa.