Tel: 040 62 81 28 (9:00 - 12:00) | Email: katra@blescica-klub.si

Mia Lulik

Sem trenerka ritmične in estetske gimnastike, od leta 2007 ju poučujem kot interesno dejavnost na različnih osnovnih šolah v Sloveniji. Leta 2016 sem diplomirala na Fakulteti za šport in pridobila naziv diplomantka športne vzgoje. V prostem času pa rada sončne dneve izkoristim za sprehode in druženje s prijatelji.

Z ritmično gimnastiko sem se prvič srečala leta 1997, pri svojih osmih letih. Vpisala sem se s prijateljicami, saj smo si želele preživeti čim več časa skupaj tudi po pouku, vendar so nekatere zelo kmalu odnehale, meni pa je ritmična gimnastika prirasla k srcu. Na vsakem treningu sem se naučila nekaj novega, spoznala nove prijateljice, občudovala dekleta, ki so v tem športu že dolgo časa in bila vztrajna, da bom tudi jaz nekoč na njihovih mestih.

Moja prva trenerka je bila Issa Osojnik, kasneje pa sem prestopila k Petri Kamenšek. Tekmovala sem v kategorijah individualnih vaj, trojic ter skupinskih vaj. Slednje so mi postale najljubše, saj poleg tega, da izražajo skupinski duh športa, sem nastopala s puncami s katerimi še danes gradimo prijateljske odnose tudi izven telovadnice. V svoji dolgotrajni karieri sem dosegla veliko odličij na prvenstvenih in državnih tekmovanjih. Leta 2006 smo nastopale na športnem festivalu na Finskem, kjer je hkrati potekalo svetovno prvenstvo v estetski gimnastiki in takrat sem spoznala še en čudovit šport. Leta 2010 pa smo tudi same poskusile in tekmovale na svetovnem prvenstvu v estetski gimnastiki, ki se je odvijalo v Bolgariji. To je bila ena izmed najboljših izkušenj v moji tekmovalni karieri.

Lepota teh dveh športov (ki izgledata podobna, a sta si zelo različna) me je tako prevzela, da si življenja brez tega ne predstavljam. Prenašati znanje na deklice, jih učiti kar sem tudi sama doživela, v čemer sem dolgo vztrajala, razvijala svojo kreativnost, uživala na treningih in tekmovanjih, z gibanjem predstavila zgodbo in pridobila najlepše spomine ter prijateljice.