Tel: 040 62 81 28 (9:00 - 12:00) | Email: katra@blescica-klub.si

Meta Taljan

Moje ime je Meta in se že od daljnega leta 2001 ukvarjam z ritmično gimnastiko. Rada tudi plavam, se potapljam, rolam in smučam. Poleg tega uživam v vožnji z motorjem ter ob gledanju baletnih predstav.

Ritmično gimnastiko sem začela trenirat v četrtem razredu, saj sem bila navdušena nad predstavitvijo ritmike na naši šoli. Tudi sama sem želela biti tako gibljiva in izvajati te tako lepe in težke elemente. Spomnim se kako sem se vedno trudila, da bom naredila špago do tal in kako vesela sem bila ko mi je uspelo. Kmalu smo začele tudi tekmovati v rekreativnem C programu, kasneje pa sem prestopila v kakovostni A1 program, kjer tekmujem še danes. Tekmovala sem v paru, v trojici, v skupinskih vajah, imela pa sem tudi individualno vajo. Kasneje smo sestavile tudi vajo estetske gimnastiko in se začele udeleževati tudi tekem v tej stroki.

Z delom vaditeljice sem se prvič srečala leta 2008, ko sem za nekaj mesecev prevzela skupino začetnic na Brdu, zaradi odsotnosti njihove prave vaditeljice. Naslednje leto pa sem to skupino prevzela skupaj z Melito. Od leta 2010 sem tudi vaditeljica na POŠ Hrušica. Vesela sem, da imam tako super dekleta, s katerimi je prijetno delati. Mojega življenja si brez ritmične gimnastike enostavno ne morem predstavljati in navdušena sem, da lahko nekaj svojega znanja prenesem tudi na mlajše deklice. Upam, da bo tudi njim ritmika prinesla toliko lepega kot meni.