Tel: 040 62 81 28 (9:00 - 12:00) | Email: katra@blescica-klub.si

Melita Moneta

Moje ime je Melita ter sem vaditeljica in aktivna tekmovalka v ritmični gimnastiki. Poleg tega v svojem prostem času še berem, smučam, gledam hokej, uživam v življenju in potujem.

Ritmično gimnastiko sem začela trenirati v šolskem letu 2001/2002 skupaj z še dvema prijateljicama in sicer zato ker me je navdušila slika zelo gibljivega dekleta na letaku. Treningov sem se vedno veselila, saj je bilo zame to preživljanje časa z prijateljicami, sestavljanje lepih koreografij, učenje novih gibov in sprostitev hkrati. Eden izmed največjih izivov je bila udeležba prve tekme, ki mi bo zaradi treme in odlične uvrstitve vedno ostala v spominu. V 7.razredu smo iz C programa prestopile v kakovostni program, kar je še dvignilo zahtevnost vaj, več treningov in več vloženega truda. Ljubezen do športa, čudoviti odnosi v ekipi ter nekakšen občutek brezskrbnosti med treningom so poglavitni razlogi da se vedno vračam v telovadnico in ob tem uživam.

Leta 2010 sem se prvič poskusila v vlogi vaditeljice ritmične gimnastike, za kar sem tudi opravila vaditeljski tečaj na Fakulteti za šport. V telovadnici želim dekletom pokazati lepote našega športa ter jih hkrati naučiti, da je za to potrebno veliko truda, saj napredek nikoli ne pride sam od sebe. Vendar se vse da če smo vztrajni in potrpežljivi. Tako se skozi igro in sestavljanje vaju učimo novih elementov in rokovanj z rekviziti. Trudim se da v skupinah vladata ekipni duh in pozitivna energija, ter da dekleta uživajo v vadbi. Moja največja želja je namreč, da bi na dekleta prenesla svojo strast do ritmike, njim pabi vadba le te koristila vse življenje.