Tel: 040 62 81 28 (9:00 - 12:00) | Email: katra@blescica-klub.si

Maruša Opaškar

Sem Maruša Opaškar. Moje mesto je Ljubljana, moj poklic pa arhitektka. O sebi lahko zapišem še, da imam med drugim zelo rada poletje in morje, iskrene objeme, ples in belo kavo. 🙂

Ritmična gimnastika me spremlja praktično že vse življenje. Kot majhna deklica sem z občudovanjem opazovala ritmične nastope moje sestrične in pri šestih letih tudi sama začela obiskovati treninge. V sledečih trinajstih letih se je zvrstilo ogromno nastopov, bolj ali manj uspešnih udeležb na tekmovanjih v individualnih in skupinskih vajah. Najpomembneje, preko ritmike sem se naučila spopadati s tremo, porazi in zmagami, pri druženju ob treningih pa so se spletla čudovita prijateljstva. Ritmično gimnastiko imam rada, ker ni le šport, pač pa tudi umetnost, ples, prostor za ustvarjanje in improvizacijo.

V sezoni 2003/04 sem pričela poučevati ritmično gimnastiko kot pomočnica vaditeljice na OŠ dr. Vita Kraigherja. Delo z dekleti me je takoj navdušilo, skrivnosti poučevanja sta z mano ob mojih začetkih delili vaditeljica Katra in takrat še moja trenerka Petra. Leta 2007 sem opravila tudi uradno usposabljanje za vaditeljico športno ritmične gimnastike. Od sezone 2004/05 sem vodila skupine ritmičark na osnovnih šolah: dr. Vita Kraigherja, Bežigrad, Danile Kumar, Spodnja Šiška in Trzin.
Pri delu z otroki mi je vedno v izziv z relativno malo znanja, ki ga imajo dekleta v začetnih letih vadbe, pripraviti in naučiti zanimive skupinske vaje. Moj cilji so, da dekleta, ki jih poučujem, vzljubijo preživljanje prostega časa s športnim udejstvovanjem, preko ritmike spoznajo lepoto gibanja ter čar skupinskega sodelovanja in nenazadnje tudi nastopanja.