Tel: 040 62 81 28 (9:00 - 12:00) | Email: katra@blescica-klub.si

Lucija Trobec

Sem strastna ljubiteljica umetnosti. Proste večere preživljam v ljubljanskih gledališčih ali kinotekah. Na Filozofski fakulteti študiram primerjalno književnost, od sedenja za knjigami pa si glavo zbistrim na treningih sodobnega plesa in baleta.

Ker v gledališčih pogrešam mlado populacijo, sem se začela spraševati kako bi jim lahko približala umetnost, da bi jo razumeli kot prijateljico. Začela sem z vodenjem mladinske gledališke skupine Theatro Šentjošt, kjer uprizarjamo igre z mladinsko tematiko. Igre, ki so mlademu človeku blizu po vprašanjih in odgovorih, ki jih ponujajo.

Lansko leto sem se po letih pavze spet vrnila v ritmični klub Bleščica. Tokrat ne več kot učenka ampak kot vaditeljica. Dekletom na vadbah želim predstaviti ritmično gimnastiko kot del umetnosti, kjer je naše edino orodje naše lastno telo.

OscarWild je v eni izmed svojih pripovedi zapisal: »mnogo cvetic imam, vendar so otroci najlepše od vseh«. Vedno znova, ko vstopim v telovadnico ali kulturno dvorano, sem hvaležna, da imam priložnost skrbeti za vse te cvetlice, ki so mi zaupane. Hkrati pa se zavedam kako zelo pomembna je naloga vrtnarja, saj je od njega odvisno kako bodo le te odrasle.