Tel: 040 62 81 28 (9:00 - 12:00) | Email: katra@blescica-klub.si

Katarina Drenik

Z ritmično gimnastiko sem se začela ukvarjati pri šestih letih, ker sta na vadbo hodili moji takratni najboljši prijateljici in sosedi. Prijateljici sta kmalu odnehali, mene pa je ta šport tako navdušil, da še kar ne morem brez njega. Takrat je bilo težje dobiti ritmične pripomočke, zato mi je moj prvi trak naredila kar mama, palico pa brat.

Trak je bil in je tudi ostal moj najljubši ritmični pripomoček, vedno sem rada delala z njim in sedaj najrajši poučujem delo s trakom in delam sestave z njim za tekmovalke. Leta 2000 sem se udeležila prvega svetovnega prvenstva v estetski gimnastiki, ki je bil v Helsinkih na Finskem. Istega leta sem tudi maturirala z odličnim uspehom, kar rada povem svojim dekletom, kadar rečejo, da ne morejo uskladiti treningov in šolskih obveznosti. Vaditeljica sem postala leta 2003, takrat sem – kot rada rečem: za hobi – študirala biologijo. Kasneje sem bila tudi nekaj časa v tujini, v Angliji sem delala kot »outdoor activity instructor« in v Dominikanski republiki kot inštruktorica jadranja na deski. Poleg ritmične gimnastike me navdušuje še mnogo drugih športov, predvsem tistih, ki se odvijajo zunaj. Sedaj se rekreativno ukvarjam s plavanjem. Pogosto me vprašajo, ali sem nekdanja aktivna plavalka, saj je moja tehnika plavanja tako estetska, kar je seveda posledica ritmične gimnastike.

Kot vaditeljica sem imela že veliko različnih skupin, številčnejše in manj številčne, dekleta z več in dekleta z manj znanja, vadbo enkrat, dvakrat ali trikrat tedensko … povsod se srečujem z izzivom, kako dekleta naučiti pravilne tehnike na način, da bo delo kljub temu dinamično in zanimivo ter da bodo ob koncu sezone ponosne na svoj napredek.

Prijateljici sta samo še bežni znanki, sosedi so drugi, ritmika pa je še kar tu.