Tel: 040 62 81 28 (9:00 - 12:00) | Email: katra@blescica-klub.si

Kaja Toplišek

Moje ime je Kaja. Rodila sem se v poletnem mesecu juniju leta 1992. Zelo težko bi opisala kaj rada počnem, saj je stvari, ki me osrečujejo in v njih uživam, ogromno. Trenutno zaključujem magistrski študij na Pedagoški fakulteti in kmalu bom postala magistrica profesorica razrednega pouka. Že od nekdaj me je namreč veselilo delo z otroci, poleg tega pa šport, in gibanje združeno z ustvarjalnostjo. Privlači me vse, kar je lepo, zato se preizkušam na mnogih področjih. V tem času izdelujem unikatne nahrbtnike in nakit, moj zadnji izziv pa bo posvečanje otrokom s posebnimi potrebami v športnih aktivnostih.

Prostega časa skoraj nimam, vedno pa najdem nekaj prostih dni za potovanje, kratek skok na morje, ki ga obožujem ali sprehod s fantom in psičkom v naravo. Sem velik estet in perfekcionist, zato se vsemu, kar počnem posvečam 100% in to je razlog za neprestano pomanjkanje časa. Z ritmiko sem se srečala pred davnimi 17. leti, ko sem vstopila v telovadnico športnega društva Moste. Sprva sem si treninge predstavljala kot dodatno aktivnost, ki bo vključevala urico in pol gibanja dvakrat tedensko. Zelo hitro pa je vse skupaj postalo precej drugače, treningi trikrat in kasneje šestkrat tedensko, med vikendi pa tekma za tekmo. Ritmična gimnastika je postala način življenja…in ne samo mojega, postala je način življenja moje družine, saj so se morali tudi ostali prilagajati mojim treningom in tekmam. In tako dolgih 13 let. Seveda pa lahko vedno povem, da mi je ta šport prinesel veliko lepega, ogromno doživetij, potovanj in ne nazadnje prijateljstev, ki se ohranjajo še danes. Vseh 13 let sem trenirala v A programu in se v tem času poleg ritmičnih veščin naučila še veliko drugega, kar mi danes v življenju zelo koristi. To je disciplina, organiziranost, natančnost in sodelovanje. Vse to so vrline, ki jih želim prenesti na dekleta, ki jih treniram in jim vcepiti veselje do športa, ki jim bo ostal v srcu še leta naprej.

Za menoj je do sedaj šest let vaditeljskih izkušenj, od tega zadnje štiri v športnem društvu Bleščica, kjer sem vaditeljica dekletom na OŠ Valentina Vodnika, v tem šolskem letu pa tudi dekletom na OŠ Riharda Jakopiča. Kljub včasih napornemu tempu in mnogih aktivnostih, ritmika ostaja način življenja in brez nje si le tega ne znam predstavljati.