Tel: 040 62 81 28 (9:00 - 12:00) | Email: katra@blescica-klub.si

Hana Čuček

Sem Hana in imam rada stvari, ki jih počnem v življenju. Poleg študija Biopsihologije v Kopru in dela, je na mojem urniku redno tudi ritmična gimnastika, ki mi pomaga pri doseganju in ohranjanju tako telesnega kot tudi duševnega zdravja. V prostem času se rada družim s prijatelji in družino, plešem salso, se sproščam s pomočjo joge, rolam in potujem ter okušam dobrote različnih dežel. V življenju imam še veliko ciljev, katere komaj čakam, da dosežem.

Z ritmično gimnastiko sem se začela ukvarjati pri devetih letih, kar je relativno pozno za ta šport. S tem pa dokazujem, da nikoli ni prepozno, da se udeležimo treninga in najdemo nekaj, kar nas veseli. Z vadbo sem pričela prav v športnem klubu Bleščica, nato pa sem prestopila v kakovostni program v ŠD Sokol Bežigrad, v katerem še vedno tekmujem. S sedanjo skupino smo skupaj doživele veliko lepih trenutkov in dobrih rezultatov. Leta 2010 smo se udeležile svetovnega prvenstva v estetski gimnastiki in doživele nepozabno izkušnjo. Od takrat naprej se redno udeležujemo tekmovanj v estetski gimnastiki na državnem nivoju. Po zaključeni tekmovalni sezoni pa stremim k vzdrževanju vseživljenjske vadbe in druženju z dekleti, s katerimi se podpiramo v vseh življenjskih trenutkih.

Z delom vaditeljice ritmične gimnastike sem pričela leta 2008, pri svojih šestnajstih letih. Prevzela sem vadbo na OŠ Prežihovega Voranca, kjer poučujem še zdaj. Skozi leta sem vodila že vse tri starostne skupine (skupino začetnic, nadaljevalno skupino ter tekmovalno skupino). Vsaka skupina posebej mi da in nauči nekaj novega, napolni z energijo in ponosom, da sem lahko njihova vaditeljica. Najbolj vesela in ponosna pa sem, ko mi uspe dekleta povesti vse od skupine začetnic do tekmovalne skupine in morda celo preusmeriti v kakovostni šport. Sporočilo, ki ga želim prenesti dekletom je, da naj uživajo v vadbi in tem kar počnejo. Šport ima ogromno pozitivnih učinkov na zdravje in osebnostni razvoj, zato je pomembno, da se tega zavedamo in stremimo k ohranjanju vseživljenjske aktivnosti.