Tel: 040 62 81 28 (9:00 - 12:00) | Email: katra@blescica-klub.si

Ema Meden

Sem Ema in trenutno študiram pedagogiko in andragogiko, poleg tega pa treniram in učim ritmično gimnastiko ter pojem v zboru. V prostem času pišem zgodbe in pesmi, berem, poslušam glasbo in se družim s prijatelji, kdaj pa kdaj pa v roke vzamem tudi saksofon. Obožujem mamin borovničev sladoled, sprehode po gozdu, špinačno juho, božič, potovanja in dneve ko lahko dolgo spim. Ne maram pa žab, ki mi spomladi na poti na treninge nesramno križajo pot.

Z ritmiko sem začela pri petih letih. Sprva sem tekmovala v rekreativnem programu, a z vztrajnim delom sem čez nekaj let postala dovolj dobra, da sem napredovala v kakovostni program. Tam sva s prijateljico Tanjo kmalu dosegli naslov državnih prvakinj v parih, na kar sem še danes zelo ponosna. Sledilo je leto, ko zaradi poškodbe roke nisem mogla tekmovati, od takrat naprej pa tekmujem v skupinskih sestavah. Ritmično gimnastiko hočem trenirati čim dlje, ker si skoraj ne morem predstavljati svojega življenja brez nje.

Pri šestnajstih letih sem opravila izpit za vaditeljico ritmične gimnastike in kmalu začela z vaditeljskim delom. Najprej sem dobila delo pomočnice na OŠ Vrhovci, nato pa sem to skupino tudi prevzela. Uživam, ko lahko deklice naučim kaj lepega. Zame so najboljša nagrada njihove iskreče oči, ko jim prvič uspe nov element. Na treningih se velikokrat spomnim kako lepo je biti otrok. Morda zato, ker sem nad igricami navdušena ravno toliko (ali bolj) kot dekleta. Morda pa tudi, ker me njihove glasbene želje, ki jih poslušamo med ogrevanjem in držanjem špag, včasih prevzamejo tako zelo, da začnem plesati.