Savudrijski dnevnik 2023

Vsako leto na začetku poletnih počitnic se ritmičarke iz Bleščice odpravimo na letovanje v Savudrijo, kjer potekata programa počitnic in športnih priprav. Letos smo naše vodnice prosili, da nam razkrijejo, kaj se tam dogaja in kako naša dekleta preživljajo svoje dni na morju. Dovolile so nam pokukati v svoj Savudrijski dnevnik:

PRIPRAVE 

Sprašujete se kako je potekal teden v Savudriji za dekleta, ki so bila na pripravah? No, naj vam povemo kako je bilo: dekleta so imela tri treninge na dan in sicer jutranjo telovadbo, ki je vključevala pilates ali tek, da so se zbudile in pripravile na nov dan. Nato smo imele zajtrk in odhod na plažo, nato jih je že čakal drugi trening. Na dopoldanskem  treningu so se učila razna rokovanja z vsemi ritmičnimi rekviziti (žoga, obroč, kolebnica, trak in kiji). Sledilo je kosilo in počitek, saj je po tem nastopil še tretji trening. Ta je bil sestavljen iz kondicijskega dela - vadbe za moč, aktivacije in hitrega odzivanja, ter umetniškega dela v katerem so sestavljale zaključno točko, ki so jo predstavile na zaključnem večeru Savudrija ima talent. Po popoldanskem treningu so si punce mišice sprostile s plavanjem v morju, sledila je še večerja in večerna animacija, pri kateri so lahko dekleta sodelovala, če so želela. In s tem se je dan zaključil.

Bleščica savudrija letovanje ritmična gimnastika
 

POČITNICE

Ponedeljek:

V ponedeljek smo se ob osmi uri odpravile iz Ljubljane in kmalu prišle v sončno Savudrijo. Dekleta so se razdelila v skupine, spoznala svoje vodnice in se razpakirale v sobe. Za tem smo odšle na kosilo in kmalu po počitku so sledile jezikovne in ustvarjalne delavnice. Nato smo končno odšle na plažo in težko pričakovano morje, kjer smo prvič skupaj zaplavale in čofotale. Proti večeru so se dekleta pripravila na večerjo in plesni večer, kjer smo spoznavale plese različnih kultur. Za tem so sledile uspavanke in spanje, da smo si nabrale moči za nov dan.

Bleščica savudrija letovanje ritmična gimnastika

Torek:

Naše prvo jutro se je začelo okoli pol devetih zjutraj, ko smo vstale in šle na zajtrk. Po zajtrku smo šle na komaj pričakovano plažo, kjer smo plavale, se potapljale in iskale školjke. Po plaži smo se na malici malce okrepčale, potem pa se je polovica skupin posvetila učenju ritmičnih in estetičnih prvin, polovica pa se je preizkusila v vodnih igrah. Nato smo pojedle izvrstno kosilo, odšle na zaslužen sladoled, saj so bile vse sobe kot iz škatlice, potem pa smo vse skupaj sodelovale na delavnici Pokaži, kaj znaš. Tam smo se pripravljale na zadnji večer, in sicer smo naredile koreografijo, ki smo jo zaplesale na večeru Savudrija ima talent. Ker smo se precej utrudile, smo komaj čakale popoldansko kopanje in počivanje na plaži. Zvečer, ko smo imele že polne trebuščke, pa smo imele zabaven kviz o Sloveniji.

Bleščica savudrija letovanje ritmična gimnastika

Sreda:

Zjutraj smo se zbudile v rahlo sveže sredino jutro in se odpravile na zajtrk. Po zajtrku smo odšle na plažo, kjer smo plavale in iskale školjke. Kasneje pa smo si nabrale znanj na delavnici akrobatika in lifti ter na igrah z žogo. Po aktivnih delavnicah smo imele kosilo in počitek, med katerim smo si tudi privoščile sladoled. Dan smo nadaljevale na ustvarjalnih in jezikovnih delavnicah, kjer smo izdelovale papagajčke in se učile nemškega jezika. Ponovno smo se zabavale na plaži, zvečer pa smo se podale kot gusarke na lov za zaklad, zaklad smo uspešno našle.

Bleščica savudrija letovanje ritmična gimnastika

Četrtek:

V četrtek so se dekleta zabavala na vodnih igrah in se učila rokovati s kolebnico in kiji. Po kosilu smo se odpravili v Umag, kjer so se dekleta vozila z ladjico in ogledala podvodni svet. Zvečer pa so pokazale koreografijo, ki so jo sestavile za Savudrija ima talent. Za konec letovanja so si dekleta prislužila še diplome, ki jih bodo spominjale na lepe počitnice v Savudriji.

Bleščica savudrija letovanje ritmična gimnastika

Petek:

V petek so se dekleta že zjutraj pripravljala za odhod domov. Še zadnjič smo skupaj skočile v morje, pojedle še zadnji sladoled, po igrah z žogo in akrobatiki pa smo se počasi vkrcale na naš avtobus in se odpeljale proti domu. 

Savudrija, se vidimo naslednje leto!

Bleščica savudrija letovanje ritmična gimnastika