Ritmična gimnastika in prijateljske vezi

Dolgoletne skupine ŠK Bleščica so nekaj posebnega. Ne samo zaradi znanja in izraznosti s katero osupnejo na nastopih, temveč zaradi njihove povezanosti in dolgoletnega prijateljstva.

Trening ritmične in estetske gimnastike je čudovita priložnost za tkanje prijateljskih vezi. V klubu se trudimo ustvarjati prijetno vzdušje, ki dekletom poleg telesnega omogoča tudi zdrav socialni razvoj.

Skupinske vaje ritmične gimnastike spodbujajo sodelovanje. Dekleta se morajo prilagajati druga drugi ter upoštevati močne in šibke točke posameznic. Dekleta skupaj preživijo veliko časa in v Bleščici se trudimo da jim poleg treninga ponudimo tudi priložnosti za sproščeno druženje in praznovanje. Pri mlajših so to praznični treningi, ko se veliko igramo, pri starejših pa kakšna skupna kavica in klepet po treningu…

ritmična gimnastika v šoli
Bleščica športni klub
rekreacija za ženske
bleščica

Nekaj vadečih in trenerk smo vprašali o povezavi ritmike in prijateljstva:

Opazila sem, da imam s puncami s katerimi dolgo časa vadim zelo trdno prijateljstvo. Svoje sotekmovalke na treningih vidiš na najboljše in najslabše dni, ko so utrujene, sitne ali polne energije, na tekmi vidiš kako odreagirajo v stresni situaciji in na splošno kako delujejo v skupini. Takšne izkušnje so nas res povezale…
— Ema
Ko imaš določeno skupino več let oz. od samega začetka, se tudi s trenerko naredijo prijateljske vezi. Jaz na primer pri trenerki Katri vadim že od začetka osnovne šole in zdaj proti koncu srednje šole. Tudi, če jih večina manjka ali pa si na treningu edini od svoje ekipe, prideš že zaradi trenerke.
— Ana
Meni je bila najboljša anekdota iz treningov Zal, ko je ena od vadečih razlagala nekaj o dogodku s svojo prijateljico, pa ji je druga vadeča v šali rekla: »A ti imaš pa tudi izven ritmike prijateljice?« Ta šala je potem postala splošno uporabna za vse pogovore in toliko ponarodela, da se izvirnega pogovora nihče več ne spomni, ta stavek pa še kar uporabljamo.
— Petra