Tel: 040 62 81 28 (9:00 - 12:00) | Email: katra@blescica-klub.si

Ana Robba

Od nekdaj sem bila radovedna. Zanima me veliko stvari in moj urnik je bil vedno prepoln. Čeprav sem imela malo časa za učenje in naloge, sem se ga naučila dobro izkoristiti. Tako sem si lahko vzela čas za stvari, ki niso imele rezerviranega prostora v urniku, a jih zelo rada počnem. Vsako zimo se veselim kakšnega smučanja, poleti pa plavanja, rolanja do bližnje (ali ne tako zelo bližnje) slaščičarne in planinarjenja. Eden mojih najljubših športov je seveda ritmična gimnastika. Navdušenje nad njim si delim tudi s tremi mlajšimi sestrami, dve že kar nekaj časa trenirata, najmlajša pa komaj čaka, da bo dovolj velika in nas z veseljem pride pogledat.

Ko sem bila v četrtem razredu osnovne šole, so se na naši šoli začeli treningi ritmične gimnastike.

Že na začetku sem se navdušila nad elegantnimi gibi deklet, ki so nam jo prišle predstavit. Kmalu se je oblikovala skupina, v kateri smo se zelo dobro razumele in uživale tudi kadar so bili treningi zelo naporni. Najprej smo tekmovale v rekreativnem (C) programu, čez nekaj let pa smo prestopile v kakovostni program. Tekmovanja so mi vedno pomenila izziv in možnost, da se še česa naučim. Tekmovala sem posamezno, v paru, trojici in skupini. Najbolj sem uživala, kadar smo izvajale skupinske vaje. Čeprav so najtežje, so tudi najlepše in najbolj zanimive. Na treningih se nisem naučila le visokih skokov in elegantnih gibanj. V 11 letih treniranja sem v telovadnici spoznala dobre prijateljice, se naučila odpovedi za dosego ciljev, skupinskega dela in izražanja svojih idej.

Od leta 2008 sem vaditeljica v Športnem klubu Bleščica, ker sem želela vsaj del svojega navdušenja prenesti na mlajše deklice. Tako ritmična gimnastika še vedno zavzema precejšen del mojega prostega časa. Želim si, da bi čim več deklet spoznalo lepoto tega športa, zato z veseljem prihajam v telovadnico. Rada bi dosegla, da bodo treninge in telesno aktivnost doživljale kot pozitivno spodbudo za zdrav način življenja. Spodbujam jih, da poleg svojega telesa in fizičnih sposobnosti razvijajo tudi vztrajnost, kreativnost in prijateljske vezi.