Tel: 040 62 81 28 (9:00 - 12:00) | Email: katra@blescica-klub.si

Ana Bartol

Moje ime je Ana. Po končani Gimnaziji Želimlje sem sedaj vpisana na Fakulteto za šport, saj me veseli veliko športov. Rada imam tako posamične kot ekipne športe, zato sem v preteklih letih sodelovala na tekaških tekmovanjih, v šoli pa sem z veseljem sodelovala v odbojkarski in nogometni ekipi. Poleg tega obiskujem tudi skavte, ker imam rada naravo in čas, ki ga preživim v njej. Že od malega pa sem povezana z glasbo. Po končani glasbeni šoli za klavir sedaj že nekaj let sodelujem v mladinskem pevskem zboru v Homcu. Zelo rada imam potovanja, dobro družbo, sladoled, sončne dneve in ležanje v viseči mreži ali pa kar vse hkrati.

Z ritmično gimnastiko sem se prvič srečala na nastopu v OŠ Janka Kersnika, ko so nas tja povabili naši prijatelji. In ker mi je bil nastop tako všeč, se je ustanovila skupina začetnic tudi na naši šoli, v OŠ Preserje pri Radomljah. Od drugega razreda naprej sem navdušena obiskovala ritmiko. Hodile smo na tekmovanja na katerih smo bile tudi zelo uspešne. Z odhodom v dijaški dom sem končala z aktivnim treniranjem, a ker sem treninge zelo pogrešala sem nato treninge nadaljevala na OŠ Janka Kersnika, a zaradi pomanjkanja časa spet odnehala.

Ko sem se spet aktivno vrnila trenirat ritmično gimnastiko, sem dobila tudi svojo prvo skupino v Domu Janeza Boska. Tam sem vodila skupino začetnic, drugo leto pa je bila skupina združena, torej začetnice in nadaljevalke. Sedaj bom svojo trenersko pot nadaljevala še na drugih šolah in upam, da se moja pot z ritmično gimnastiko ne zaključi še kmalu.