Tel: 040 62 81 28 (9:00 - 12:00) | Email: katra@blescica-klub.si

Alja Plestenjak

Sem Alja, ljubiteljica športa, morja in dobre hrane. Prvi dan prvega meseca v letu 2014 sem postala mamica, zato sem se v preteklih mesecih posvetila svoji hčerki. V prostem času rada kuham, hodim na sprehode, če mi zmanjka energije, si rada ogledam dober film.

V telovadnico sem prvič stopila pri šestih letih, na vadbo ritmične gimnastike me je vpisala babica. V ta šport sem se zaljubila že pred prvim treningom, ko so mi starši podarili krasen vijoličen dres. Trenirati sem začela na OŠ-dvakrat tedensko. Kmalu sem si zaželela intenzivnejših treningov in bogatejšega znanja, zato sem se pri desetih letih včlanila v A1 program in tam vztrajala še 10 let, vse do svoje nosečnosti.
Udeležila sem se mnogih nastopov in tekmovanj, ritmične in estetske gimnastike, na katerih sem pogosto zasedla najvišja mesta. Vesela sem, da sem bila del tega športa, ki me je naučil vztrajnosti in elegance.

Imam tri leta vaditeljskih izkušenj. Prvo leto sem učila dekleta na OŠ Majde Vrhovnik, potem pa sem pomagala še na OŠ Trnovo in OŠ Trzin. Najbolj mi je všeč, ko dekleta navduši nek element ali rekvizit in se zagreto lotijo vadbe. Svoje znanje z veseljem prenašam na mlade, nadobudne ritmičarke.